ISTAF Indoor Berlin: світовий рекорд з метання диска та початок сезону зі стрибків у довжину Марини Бех-Романчук

1573
Фото European Athletics

Легкоатлетичні змагання в Берліні, незалежно від того, проводяться вони просто неба чи в приміщенні, завжди відзначаються особливою атмосферою і неабияким інтересом глядачів до них. От і цього разу 11 тисяч уболівальників заповнили трибуни на турнірі ISTAF Indoor у столиці Німеччині. Однією з їхніх героїнь була олімпійська чемпіонка зі стрибків у довжину Малайка Мігамбо. Українці всі погляди спрямували в цей же сектор, але на чинну чемпіонку Європи в приміщенні Марину Бех-Романчук.

Для Бех-Романчук ці змагання стали першими зі стрибків у довжину нинішнього сезону й другими загалом. До цього 27 січня вона виступала в Карлсруе з потрійного стрибка. У Берліні Марина почала з двох заступів, які, забігаючи наперед, цього вечора неабияк переслідували й Мігамбо та інших суперниць. Проте у третій спробі учениця Вадима Крушинського приземлилася на позначці 6.56 метрів, з якими й стала сьомою.

Перший стрибок Мігамбо вже, як з’ясувалося згодом, міг стати переможним – 6.72 м. Проте після чотирьох поспіль заступів їй вдалося поліпшити й цей результат – 6.81 м. Італійка Ларісса Япікіно й британка Жасмін Сойєрс стрибнули на 6.69 м, але за другою спробою Япікіно була краща (6.60 м і 6.41 м). Четвертою стала сербка Івана Вулета (6.66 м).

Глядачі ISTAF Indoor Berlin стали також свідками змагань з метання диска в приміщенні. Жінки змагалися проти чоловіків, а німкеня Шаніс Крафт зробила неабиякий внесок у перемогу своєї команди, встановивши світовий рекорд у приміщенні (65.23 м).

«Це був мій перший старт у приміщенні цього сезону. Тренування були хорошими. Я планувала встановити світовий рекорд, але не думала, що метну на 65 метрів», – зазначила Шаніс Крафт в інтерв’ю організаторам змагань.

Спробу підкорити світовий рекорд зі стрибків з жердиною (6.22 м) здійснив і швед Арманд Дуплантіс. Проте зробити це в Берліні Мондо не вдалося. Він переміг з рекордом змагань (6.06 м), перевершивши своє ж минулорічне досягнення на три сантиметри.

«Спроби на 6.22 були хорошими. Я був ближчим до цієї висоти, ніж минулого тижня, й це радує. Але щоб їх подолати, все має скластися ідеально», – сказав Дуплантіс організаторам.

Додамо також, що британець Ріс Прескод повторив найкраще досягнення сезону в світі, вигравши 60 метрів у приміщенні з часом 6.49 с.

Результати ISTAF Indoor Berlin

Попередня статтяЄвген Пронін прояснив ситуацію щодо надання нейтрального статусу 6 російським спортсменам
Наступна статтяЯрослава Магучіх перемагає в Метці з найкращим результатом сезону в світі