Чемпіонат світу. День другий. Ранкова сесія.

271

Ранкову програму другого дня чемпіонату світу з легкої атлетики в південнокорейському Тегу відкрили чоловіки на трасі спортивної ходьби на 20км. Обидва українських легкоатлети Руслан Дмитренко та Назар Коваленко успішно проявили себе на цій дистанції. Руслан фінішував сьомим зі своїм найкращим показником нинішнього сезону 1:21:31 з відставанням у хвилину і 35 секунд від переможця чемпіона світу Валерія Борчіна з Росії. Назар Коваленко був на фініші 29-им з результатом 1:25:50. 

 

Перше коло жіночого бігу на 1500 метрів для української збірної закінчилося також цілком передбачувано. Анжеліка Шевченко, для котрої це дебютний чемпіонат світу, не пройшла до на півфіналів, фінішувавши у своєму забігові дев’ятою з результатом 4:16.22. Наталя Тобіас була другому забігові шостою (4:10.99) і вийшла до наступного кола чемпіонату напряму. Змусила дещо понервувати Анна Міщенко. У найшвидшому попередньому забігові українка фінішувала лише одинадцятою, але вийшла у напівфінал за добором по часу. Результат Анни – 4:09.02. Найкращий показник серед усіх учасниць попередніх забігів має чемпіонка світу Маріам Юсуф Джамаль із Бахрейна – 4:07.04.  

Олеся Повх також виконала завдання-мінімум на поточний чемпіонат, прорвавшись через переше коло бігу на 100 метрів серед жінок. Три перших спринтреки на фінішу кожного із семи забігів безперешкодно проходили до півфіналів. Олеся у своєму забігові фінішувала саме третьою з резу3льтатом 11.26сек. Нагадаю, що особистий рекорд Повх лише на 2 сотих секунди гірший. Наталя Погребняк в останньому забігові фінішувала п”ятою і могла потрапити до трійки тих, хто добирався у півфінали за часом. Харків”янка показала однаковий результат 11.34 сек з ямайською спринтеркою Джурою Леві, але остання фінішувала у своєму забігові на кілька тисячних швидше. 

 


Олексій Касьянов
почав другий день чоловічого багатоборства з бігу на 110 метрів з бар’єрами. У своєму забігові українець фінішував п’ятим з результатом 14.65сек, але по закінченню виду зберігав за собою третій рядок загального заліку з сумою у 5202 очки. Попереду, як і раніше були обидва американці Аштон Ітон (5440) та Трей Харді (5371).

Після сьомого виду – метання диску ситуація у загальному заліку не змінилася. Не зважаючи на те, що Касьянов показав далеко не «свій» результат (43м74см), перед стрибками з жердиною він залишався на третій позиції з сумою 5943очки. Американці дещо відірвалися за пунктами і в лідери десятиборства вийшов чемпіон світу Трей Харді (6239 очок). Ештон Ітон опустився на другу позицію з сумою 6231 очко після семи видів.

А ось після восьми видів загальна картина суттєво змінилася, на жаль, не користь українця. Не зважаючи на те, що в секторі для стрибків з жердиною Касьянов показав “свій результат” – 4м70см, у загальному заліку суперники повунули Олексія на сьому позицію.  В активі Касьянова 6762очки. Лише на один пункт попереду серб Міхал Дудаш. Нідерландець Елко Сінтніколаас виграє у Касьянова 7 очок. Майже 70 очок укаїнець постуапється росіянину Алєксєю Дроздову, котрий зараз йде на четветрій позиції, і майже 80 очок постуапється Лєенелу Сіарезу із Куби, що тримається третім. Двійка лідерів потроху відривається від суперників. На першій позиції утримується Трей Харді (7088), на другій – Ештон Ітон (7021)

Попередня статтяВікторія Рибалко: «Для перевірки спортивної форми я маю особистого тренера»
Наступна статтяНаталя Тобіас і Анна Міщенко: «У наступному колі буде однозначно легше»