Україна буде представлена на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби

1130
Фото (с)Ігор Ятченко

Попри війну на наших землях український прапор майорітиме на весь світ, а Україна буде представлена на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби (4-5 березня, Маскат, Оман).

Легкоатлетка-юніорка Валерія Шоломіцька та її тренерка Олена Борисюк, коли Росія напала на Україну 24 лютого, тим самим призвівши до ескалації війни в усій країні, саме перебували на зборі в Анталії і не змогли повернутися на батьківщину. За підтримки Світової легкої атлетики Шоломіцька вже прибула до Маската (Оман), пройшла акредитацію і вже завтра, 4 березня, вийде на старт дистанції 10 км.

Валерія Шоломіцька – одна з найталановитіших українських скороходок і наша надія на наступні роки. У 2021 році вона фінішувала четвертою на юніорському чемпіонаті світу в Найробі та була шостою на юніорському чемпіонаті Європи.

Валерія буде єдиною українкою, яка зможе виступити на чемпіонаті. Решта її колег по команді перебувають в Україні й через вторгення Росії та Білорусі змушені переховуватися у бомбосховищах або зі зброєю в руках захищати нашу країну.

Юніорки відкриють змагальну програму командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби 4 березня о 6:00 за київським часом. Інформацію про те, як слідкувати на чемпіонатом світу, ви знайдете ТУТ.

Нагадаємо, що Світова та Європейська легка атлетика запровадили санкції проти Росії і Білорусі, а отже, жоден з їхніх спортсменів не вийде на старт чемпіонату світу навіть у статусі нейтральних атлетів.